
ISO 10006

ISO 10002

ISO 10006

ISO 10002
ISO 21500
ISO 21500 چیست؟
ISO 21500 یا راهنمای ISO برای مدیریت پروژه، یک استاندارد بینالمللی است که توسط سازمان بینالمللی استاندارد ساخته شده است. این استاندارد شامل چارچوبی جامع برای مدیریت پروژهها، اصول کلی مدیریت پروژه، مفاهیم، روشها و تکنیکهای مورد استفاده در مدیریت پروژه است.
بر اساس آمار های معتبر جهانی حدود 18% از تولید ناخالص کشورها مربوط به امور پروژه ای در این کشورها می باشد . اگر سازمان ها نتوانند پروژه های تعریف شده را در زمان و تاریخ تعیین شده با بودجه مشخص شده به اتمام برسانند در خطر ورشکستگی قرار می گیرند با این نگرش سازمان جهانی استاندارد سازی استاندارد های مدیریت پروژه ای را مانند ISO10006 تدوین نماید.
این استاندارد قابل استفاده در هر سازمان و هر صنعتی است که پروژههایی را انجام میدهد، از جمله صنایع ساختمانی، نفت و گاز، تولید خودرو، فناوری اطلاعات، ارتباطات، بهداشت و درمان، و غیره. هدف اصلی این استاندارد، ایجاد یک چارچوب کلی برای مدیریت پروژهها و تضمین موفقیت پروژهها با افزایش کیفیت، کاهش هزینهها و زمانبندی صحیح است.
استفاده از استاندارد ISO 21500 برای پیادهسازی مدیریت پروژه، به سازمانها کمک میکند تا بهبود یافته در مدیریت پروژههای خود را بیابند و به کاهش خطاها، افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد پروژههای خود برسند. استاندارد ISO 21500 با دیدگاهی استراتژیک، لزوم رابطه سود بخش متقابل بین طرف های ذینفع در پروژه به منظور افزایش توانمندی ها در ایجاد ارزش را بر مبنای تعادل منطقی در توزیع ریسک های پروژه مورد بحث قرارداده و با در نظر گرفتن خط مشی کیفیت سازمان مالک پروژه، راهنمایی های لازم برای استقرار مدیریت کیفیت در فرآیندهای پروژه را ارائه می نماید
استاندارد ISO 21500 به مدیریت پروژه اختصاص داده شده است و ارائه رویکردی سیستماتیک برای مدیریت پروژههای مختلف است. برخی از الزامات این استاندارد عبارتند از:
1. تعریف هدفهای پروژه: شامل تعریف هدفهای کلی و مشخص کردن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت مورد نیاز برای دستیابی به هدف کل پروژه.
2. برنامهریزی پروژه: شامل تعیین زمانبندی، تخصیص منابع، تعیین فعالیتهای مورد نیاز برای دستیابی به اهداف پروژه و تعیین بودجههای لازم برای اجرای پروژه.
3. اجرای پروژه: شامل مدیریت ریسکها، هماهنگ کردن فعالیتها و منابع، مدیریت تغییرات و کنترل کیفیت پروژه.
4. مانیتورینگ و کنترل پروژه: شامل مانیتورینگ پیشرفت پروژه، کنترل بودجه، کنترل کیفیت و مدیریت تغییرات در طول پروژه.
5. ارزیابی پروژه: شامل بررسی عملکرد پروژه و برآورد کیفیت، هزینهها و زمانبندی پروژه.
6. مدیریت تیم: شامل مدیریت و هماهنگی با اعضای تیم پروژه و ایجاد فرهنگی جهت افزایش همکاری و کارآمدی تیم.
7. مدیریت ارتباطات: شامل برقراری ارتباط با ذینفعان، گزارشدهی به مدیران و تهیه مستندات مورد نیاز برای پروژه.
همچنین، استاندارد ISO 21500 به عنوان یک استاندارد مدیریت پروژه، تاکید بر اهمیت مشارکت و همکاری میان اعضای تیم پروژه دارد و بر این اساس، توصیه میشود که مدیریت پروژه به صورت تیمی انجام شود.
استاندارد ISO 21500 از شرکت های پروژه محور می خواهد برای فرآیندهای آغازین، برنامه ریزی، اجرا ، کنترل و پایانی پروژه به موارد ذیل دقت شود:
یکپارچگی پروژه در تمام فرآیندهای 5 گانه مدیریت پروژه در ISO21500 الزام شده
ایزو21500 از شرکت های پروژه محور می خواهد به ذینفعان و الزامات آنها بویژه در فرآیندهای آغازین و حین اجرا توجه کند.
مدیریت محدوده پروژه در استاندارد ISO 21500 در برنامه ریزی و کنترل پروژه مورد تائید است.
استاندارد ISO21500 از شرکت می خواهد منابع مورد نیاز پروژه از آغاز از تا پایان پروژه تحت کنترل باشد و مدیریت شود.
زمانبندی پروژه در تمام مراحل پروژه در استاندارد مدیریت پروژه ایزو21500 مورد تاکید می باشد.
استاندارد مدیریت پروژه ISO 21500 بر روی کنترل هزینه پروژه بویژه در موقع برنامه ریزی پروژه و کنترل هزینه های پروژه حین اجرا تاکید دارد.
مدیریت ریسک در استاندارد مدیریت پروژه ISO21500 از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و استاندارد ایزو 21500 می خواهد برای تمام فرآیندها اعمال شود.
کیفیت رکن اساسی در پروژه ها می باشد لذا در برنامه ریزی و اجرای پروژه ها باید مورد توجه خاصی باشد و مورد کنترل قرار گیرد لذا استاندارد ISO 21500 بر روی آن تاکید ویژه ای دارد.
اجرای پروژه و مدیریت پروژه مناسب احتیاج به تدارکات مناسب دارد و استاندارد ISO21500 بر مدیریت تدارکات تاکید ویژه ای دارد.
ارتباطات مناسب رکن اساسی اجرای موفق یک پروژه می باشد لذا استاندارد ISO 21500 یک بند را به آن اختصاص داده است.
برای اخذ گواهینامه ISO21500 با شرکت بین المللی آگرین سیس تماس حاصل بگیرد.
گواهینامه ISO 21500 به مزایای زیر میتواند منجر شود:
1. افزایش اعتبار و اعتماد: گواهینامه ISO 21500 نشان میدهد که یک شرکت یا سازمان به استانداردهای بینالمللی مدیریت پروژه پایبند است و اعتماد مشتریان و ذینفعان را به شرکت افزایش میدهد.
2. بهبود روند مدیریت پروژه: پیاده سازی و گرفتن گواهینامه ISO 21500 به شرکتها کمک میکند تا روند مدیریت پروژه خود را بهبود بخشند و فرآیندهای بهتری را پیاده کنند.
3. بهبود کیفیت محصولات: با استفاده از استاندارد ISO 21500، شرکتها میتوانند فرآیندهای مدیریت پروژه خود را بهبود بخشید و در نتیجه، کیفیت محصولات خود را نیز بهبود بخشند.
4. افزایش راندمان و بهرهوری: با اخذ گواهینامه و بهبود فرآیندهای مدیریت پروژه، شرکتها میتوانند راندمان و بهرهوری خود را بهبود بخشند و در نتیجه، هزینههای خود را کاهش دهند.
5. دسترسی به بازارهای بینالمللی: گواهینامه ISO 21500 به شرکتها کمک میکند تا وارد بازارهای بینالمللی شوند و با شرکتهای دیگر رقابت کنند.
6. بهبود توانایی رقابتی: افزایش کیفیت محصولات، راندمان و بهرهوری، بهبود فرآیندهای مدیریت پروژه و دسترسی به بازارهای جدید، شرکتها را در رقابت با شرکتهای دیگر تقویت میکند.
7. بهبود فرهنگ سازمانی: برای اخذ گواهینامه ISO 21500، شرکتها باید فرهنگی از همکاری و تیمیکاری در سازمان خود بوجود آورند و در نتیجه، فرهنگ سازمانی خود را بهبود بخشند.
در کل، گواهینامه ISO 21500 به شرکتها کمک میکند تا مدیریت پروژه خود را بهبود بخشند، کیفیت محصولات خود را افزایش دهند و در نتیجه، راندمان، بهرهوری و توانایی رقابتی خود را تقویت کنند.