ISO 10015
ISO 29990
ISO 10015
ISO 29990

ISO 21001

استاندارد ISO 21001 چیست؟

گواهینامه ISO 21001 را چگونه می توان گرفت؟ چه شرکت ها و موسساتی می توانند ISO 21001 بگیرند؟ چه شرکت هایی گواهینامه ISO 21001 صادر می کنند؟ چطور می توان گواهینامه ایزو 21001 بگیریم؟
قرن بیست و یکم قرن آموزش های کلاسیک دانشگاهی نیست برای شرکت ها مهارت های افراد مهم است نه مدرک تحصیلی آنها، لذا آموزش های غیر رسمی و حرفه ایی به طور گسترده ای در سراسر جهان با توجه به نیازهای سازمان ها در حال انجام است.
شرکت ASYS صادر کننده گواهینامه ISO 21001 می باشد برای گرفتن این گواهینامه با ما تماس بگیرید.
استاندارد ISO 21001 یا “سیستم مدیریت خدمات آموزشی” یک استاندارد جدید در زمینه مدیریت آموزش و پرورش است که در سال 2018 توسط سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) منتشر شد. این استاندارد برای بهبود فرآیندهای آموزشی و ارتقای کیفیت خدمات آموزشی در سازمان‌های آموزشی طراحی شده است.

استاندارد ISO 21001 بر اساس استانداردهای موجود در سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 طراحی شده است و معمولاً برای سازمان‌های آموزشی از جمله دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و سایر موسسات آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر سازمانی که خدمات آموزش زسمی یا غیر رسمی ارائه می کند می تواند گواهینامه ISO21001 اخذ کند، آموزش های رسمی شامل آموزش هایی است که توسط مدارس و دانشگاه ها داده می شود، منظور از آموزش های غیررسمی آموزش هایی است که برای مخاطبان خاص برای توسعه توانمندی آنها ارائه کرده و گواهینامه ای مانند دیپلم مورد تائید وزارت آموزش و پرورش و یا لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتری رسمی ارائه نمی کند مانند:
آموزشگاه های زبان، آموزشگاه های فنی و حرفه ای، آموزشگاه های جوار کارگاهی مراکز آموزش شرکت ها، مراکز آموزش سازمان ها و بانک ها، آموزشگاه های رانندگی، آموزشگاه های بزرگسالان، مراکز هنر آموزی، آموزشگاه های ورزشی و ….. می توانند گواهینامه ISO 21001 اخذ کنند.

با استفاده از استاندارد ISO 21001، سازمان‌های آموزشی می‌توانند فرآیندهای آموزشی خود را بهبود داده و کیفیت خدمات آموزشی خود را ارتقا دهند. این استاندارد برای بهبود ارتباط با دانش‌آموزان، بهبود فرآیندهای ثبت‌نام و ثبت نام دانش‌آموزان، تعیین اهداف و برنامه‌ریزی آموزشی، ارزیابی و بهبود خدمات آموزشی، مدیریت منابع آموزشی و توسعه فرآیندهای آموزشی طراحی شده است.

با کاربرد استاندارد ISO 21001، سازمان‌های آموزشی می‌توانند بهبود کیفیت خدمات آموزشی خود را درک کنند و فرآیندهای آموزشی خود را بهبود دهند، از جمله افزایش رضایت دانش‌آموزان، افزایش بازده آموزشی، افزایش همکاری و هماهنگی بین مدیران و کارکنان و بهبود ارتباط با مشتریان و سایر عوامل مرتبط با سازمان‌های آموزشی.
استاندارد ISO 21001 یک استاندارد جدید برای مدیریت خدمات آموزشی است که در سال ۲۰۱۸ توسط سازمان بین المللی استاندارد (ISO) منتشر شد. این استاندارد بر اساس استانداردهای قبلی ISO 9001 و ISO 29990 ساخته شده است و برای بهبود کیفیت خدمات آموزشی و افزایش رضایتمندی دانشجویان و مراجعین طراحی شده است.

استاندارد ISO 21001 مبتنی بر روی چهارچوب PDCA (Plan-Do-Check-Act) است، که فرایند مدیریتی سیکلی را به شرکت‌ها ارائه می‌دهد که از طریق آن می‌توانند خدمات آموزشی خود را بهبود بخشند. این چهارچوب شامل مراحل زیر است:

– برنامه‌ریزی (Plan): در این مرحله، اهداف و استراتژی‌های مربوط به خدمات آموزشی تعیین می‌شود.

– اجرا (Do): در این مرحله، خدمات آموزشی ارائه می‌شود.

– بررسی (Check): در این مرحله، عملکرد خدمات آموزشی بررسی و ارزیابی می‌شود.

– اقدام (Act): در این مرحله، بهبود عملکرد خدمات آموزشی و اجرای تغییرات لازم انجام می‌شود.

استاندارد ISO 21001 شامل الزاماتی برای موارد زیر است:

– تعیین نیازهای دانشجویان و مشتریان خدمات آموزشی و تأمین رضایت آن‌ها.

– تعیین و پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریتی برای بهبود کیفیت خدمات آموزشی.

– تعیین و اجرای فرآیندهای مدیریتی برای ارزیابی و بهبود خدمات آموزشی.

– تعیین و اجرای سیستم‌های اطلاعاتی برای جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مربوط به خدمات آموزشی.

– تعیین و اجرای سیستم‌های ارتباطی برای ارتباط با دانشجویان، مشتریان و سایر نهادهای مرتبط.

– ایجاد فرهنگی برای بهبود مستمر و ارتقای کیفیت خدمات آموزشی.

استاندارد ISO 21001 به شرکت‌ها کمک می‌کند تا خدمات آموزشی خود را بهبود بخشند، به دانشجویان و مشتریان خود رضایت بیشتری بدهند، به صورت مداوم بهبود کیفیت خدمات آموزشی خود را پیگیریکنند و ارتباطات خود با دانشجویان، مشتریان و نهادهای مرتبط را بهبود بخشند. همچنین، این استاندارد می‌تواند به شرکت‌ها در رقابت با دیگر شرکت‌ها در صنعت خدمات آموزشی کمک کند و باعث افزایش اعتماد و اطمینان مشتریان و سایر نهادهای مرتبط شود.
تفاوت استاندارد ایزو 21001 با ایزو 10015
استاندارد ISO 21001 “سیستم مدیریت خدمات آموزشی”، در واقع بر اساس استاندارد ISO 9001 “سیستم مدیریت کیفیت” و استاندارد ISO 10015 “مدیریت آموزش و پرورش – راهنمایی برای طراحی، توسعه و ارزیابی آموزش و پرورش” طراحی شده است، اما با توجه به هدف خاصی که دنبال می کند، تفاوت هایی با این دو استاندارد دارد.

شباهت های ISO 21001 با استانداردهای ISO 9001 و ISO 10015:

– همه این استانداردها برای بهبود فرآیندهای مدیریتی طراحی شده اند.

– همه این استانداردها برای بهبود کیفیت خدمات طراحی شده اند.

– همه این استانداردها برای بهبود رضایت مشتریان طراحی شده اند.

– همه این استانداردها برای ارتقای عملکرد سازمان طراحی شده اند.

تفاوت های ISO 21001 با استانداردهای ISO 9001 و ISO 10015:

– هدف عمده استاندارد ISO 21001 بهبود کیفیت خدمات آموزشی در سازمان های آموزشی است، در حالیکه هدف ISO 9001 بهبود کیفیت کلی فعالیت های یک سازمان است و هدف ISO 1001 طراحی و پیاده سازی فرآیندهای آموزش و پرورش است.

– استاندارد ISO 21001 شامل نیازهای خاصی است که تنها برای سازمان های آموزشی طراحی شده است، در حالیکه ISO 9001 برای هر نوع سازمانی قابل اجرا است و ISO 10015 مرتبط با فرآیندهای آموزش و پرورش است.

– در استاندارد ISO 21001، مدیریت ریسک ها، ارزیابی و بهبود فرآیندهای آموزشی و رعایت نیازهای فردی دانش آموزان به خصوص در نظر گرفته شده است. در حالیکه در استانداردهای ISO 9001 و ISO 10015، این موارد به شیوه‌های متفاوتی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

بنابراین، استاندارد ISO 21001 با استانداردهای ISO 9001 و ISO 10015 شباهت هایی دارد اما با توجه به هدف خاصی که دنبال می کند، تفاوت هایی با این دو استاندارد دارد.

مزایای گواهینامه ISO 21001
گرفتن گواهینامه ISO 21001 برای سازمان‌های آموزشی مزایای زیادی دارد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

1. افزایش رضایت دانش‌آموزان و سایر مشتریان: با گرفتن گواهینامه ISO 21001، سازمان‌های آموزشی می‌توانند به مشتریان خود نشان دهند که فرآیندهای آموزشی خود را به صورت استاندارد و کیفی اجرا می‌کنند و از رویکردی سیستماتیک برای بهبود خدمات آموزشی استفاده می‌کنند. این موضوع می‌تواند باعث افزایش رضایت دانش‌آموزان و سایر مشتریان شود.

2. بهبود کیفیت خدمات آموزشی: با اجرای و اخذ گواهینامه استاندارد ISO 21001، سازمان‌های آموزشی می‌توانند فرآیندهای خود را بهبود دهند و بهبود کیفیت خدمات خود را تضمین کنند. این دستاورد می‌تواند بهبود بازده آموزشی و افزایش رضایت مشتریان را نیز به همراه داشته باشد.

3. ارتقای عملکرد سازمان: با اجرای استاندارد ISO 21001 و گرفتن گواهینامه، سازمان‌های آموزشی می‌توانند بهبود رویکرد خود را نسبت به مدیریت خدمات آموزشی و بهبود سیستم‌های خود در جهت رسیدن به اهداف سازمانی بالاتر داشته باشند.

4. افزایش رقابت‌پذیری: گرفتن گواهینامه ISO 21001 می‌تواند به سازمان‌های آموزشی کمک کند تا در بازار رقابتی بهتر عمل کنند. این گواهینامه به مشتریان نشان می‌دهد که سازمان‌های آموزشی بهبود کیفیت خدمات خود را تضمین می‌کنند و به رویکرد سیستماتیک برای بهبود خدمات آموزشی خود عمل می‌کنند.

5. افزایش اعتماد عمومی: داشتن گواهینامه ISO 21001 می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی به سازمان‌های آموزشی کمک کند. این گواهینامه به مشتریان نشان می‌دهد که سازمان‌های آموزشی به مدیریت کیفیت خدمات خود توجه داشته‌اند و فرآیندهای خود را بهبود داده‌اند.

بنابراین، داشتن گواهینامه ISO 21001 برای سازمان‌های آموزشی مزایایمهمی دارد که بهبود کیفیت خدمات آموزشی، افزایش رضایت مشتریان، ارتقای عملکرد سازمان، افزایش رقابت‌پذیری و اعتماد عمومی به سازمان‌های آموزشی را به همراه دارد.

شرکت ASYS صادر کننده گواهینامه های مدیریت Q-HSE آماده صدور گواهینامه ایزو 21001 برای موسسه های آموزشی می باشد.